NOU DECRET (267/2016, de 5 de juliol) de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys.

Aquest nou decret va entrar en vigor l’1 de novembre del 2016.

Observa canvis significatius respecte l’anterior:

1.- Els casals esportius, les estades o campus esportius i les rutes esportives han de complir els mateixos requisits que les activitats d’educació en el lleure, excepte pel que fa a les titulacions
exigides, que són les pròpies de l’àmbit esportiu.

2.-S’incloen les activitats amb infants menors de 3 anys i n’estableix unes ràtios específiques (un dirigent titulat per cada vuit participants)

3.-Es garanteix un mínim de dues persones dirigents en tots els grups si els participants són menors de 16 anys per evitar que, davant qualsevol incidència de la persona dirigent, els participants es quedin sols. En canvi, l’increment d’una persona dirigent més per cada desena de participants es flexibilitza de manera que, en els grups de 25 o més participants, passa a ser obligatori a partir de fraccions de quatre. Aquesta flexibilització es compensa amb l’increment del percentatge de dirigents que han d’estar titulats, amb la finalitat de reforçar el nombre de dirigents que tenen formació especialitzada.

4.-S’incorpora la figura de personal de suport logístic, per tal
de diferenciar-lo clarament de l’equip de dirigents i establir l’obligatorietat de ser major d’edat, si bé s’admet la possibilitat que part del personal de suport logístic tingui entre 16 i 18 anys sempre que siguin 2 anys més grans que el més gran dels participants, que no superin en nombre el 10% dels participants i fins a un màxim de 5, i hi hagi algun altre membre de l’equip de suport logístic major d’edat.

5.-Pel que fa a la notificació de la realització de l’activitat, l’obligatorietat s’amplia a les activitats que tenen més de dues nits de durada per a un millor seguiment davant possibles situacions d’emergència.

6.-Es crea el Registre Oficial de Professionals de l’Educació en el Lleure de Catalunya, on serà imprescindible estar inscrit de cara a acreditar el fet de disposar de la titulació necessària per comptabilitzar com a monitor/a titulat. També hi ha un registre similar per als Professionals de l’Esport

7.-S’Augmenten els capitals de les assegurances de Responsabilitat Civil i d’Accidents que queden d’aquesta manera:

7.1.- L’entitat organitzadora o l’entitat promotora de l’activitat ha de contractar, per a totes les persones participants, una assegurança d’accidents personals amb les cobertures següents: per despeses d’assistència sanitària, un mínim de 6.000 euros; per defunció, un mínim de 5.000 euros, i per invalidesa permanent, un mínim de 6.500 euros. En el supòsit de defunció d’una persona menor de 14 anys, l’assegurança s’ha de destinar a cobrir les despeses de sepeli.
7.2.- L’entitat organitzadora o l’entitat promotora ha de contractar una assegurança de responsabilitat civil per cobrir els riscos derivats del desenvolupament de l’activitat amb uns límits mínims d’indemnització de 300.000 euros per víctima i 1.200.000 euros per sinistre.

Entre d’altres, queden excloses d’aquest decret, les activitats promogudes o organitzades pels serveis d’intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents.

Enllaç al decret

(Informació extreta del DECRET 267/2016, de 5 de juliol, de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys.)

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s