ENTRADES

VIDEO ENTRE PERSONES

“Entre persones” és el vídeo commemoratiu dels 25 anys de serveis socials al Consell Comarcal del Tarragonès. El mateix ha estat realitzat per Romesco Produccions amb guió elaborat per la Unitat d’Infància i Família del Departament de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès. Les principals idees que es volen transmetre són: el servei a les persones, el treball d’equip i  el valor dels municipis de la comarca del Tarragonès

entrepersones

Aquí en teniu l’enllaç

SESSIÓ FORMATIVA DEL PROJECTE SMILE UP! (OPTIMISME INTEL·LIGENT)

Aquest divendres dia 10 de febrer de 2017 s’ha realitzat a la seu del Consell Comarcal una sessió formativa dirigida als educadors i educadores de la Xarxa Comarcal de Centres Oberts i del Projecte de Tallers Socioeducatius del Tarragonès, per a facilitar l’aprenentatge de la metodologia de treball del projecte “Smile up!”.

formacio-smileup3

Aquest projecte és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família del Consell Comarcal i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona a través del Conveni de col·laboració i coordinació amb els Consells Comarcals. La formació la impartirà en Jordi Navarro i Lliberato ((Treballador Social, Educador Social i Pedagog) que és l’autor del llibre Descobreix l’optimisme intel·ligent en el qual es basa el projecte Smile up! Aquesta iniciativa es portarà a terme properament al Centre Obert de La Canonja, Espai Jove de Constantí, TAS La Poma de La Pobla de Mafumet, TASTA de Roda de Berà i TASTA de Vilallonga. L’autor orientarà també a l’equip educatiu dels centres durant la realització del projecte.

smileup

El material és una guia presentada en forma de Quadern d’activitats per a totes les persones de l’àmbit educatiu i de l’acció social interessades en el descobriment, promoció i desenvolupament de pensaments, competències i comportaments relacionats amb l’optimisme. Ens presenta 22 sessions de treball amb activitats sobre l’optimisme i altres competències socioemocionals relacionades. En aquest projecte pilot hi participaran un total d’uns 60 adolescents de 12 a 16 anys. El desenvolupament de competències emocionals son fonamentals pel creixement equilibrat dels infants i joves, els proporciona habilitats útils per a la seva vida quotidiana i millora el seu benestar.

Joc dels Pobles del Tarragonès

Lluis Canals - Educador Social

He creat aquest petit joc a Educaplay per a que pugueu aprendre la ubicació de cadascún dels pobles del Tarragonès. Teniu 4 intents per encertar els pobles. Hem deixat Salomó al mapa per a que us pugueu ubicar millor. Tarragona és el municipi més gran. Trobareu algunes lletres dels pobles al mapa que us serviran com a pistes.

Aquí teniu l’enllaç al JOC

poblestarragones

Que us ho passeu bé!

 

NOUS TALLERS DEL PROGRAMA PREVENCIÓ DE LES SITUACIONS DE RISC SOCIAL EN LA INFÀNCIA I L’ADOLESCÈNCIA

Unitat d'Infància i Família

     El passat dia 15 de novembre de 2016 s’inicia el Programa de “Prevenció de les situacions de risc social en la infància i l’adolescència”. El primer projecte: “Entre Joves” Taller de cinema de valors es dirigeix a joves de 12 a 16 anys i es realitza en 4 municipis de la comarca: Vila-seca, Roda de Berà, La Canonja i Vilallonga.  Es realitzen 5 sessions en cada municipi per tal editar un curt. El segón, “Tallers preventius al voltant dels riscos del consum d’alcohol i la promoció d’hàbits saludables”, amb motiu del Dia sense alcohol, es dirigeix a infants de 9 a 16 anys, consta d’una sessió i es realitzarà a 7 municipis de la comarca : Vilallonga, Roda de Berà, La Pobla de Mafumet,· La Plana (Vila-seca), La Pineda (Vila-seca), La Canonja, Torredembarra i Constantí.play-stone-1744790_1920

Finalment, el tercer és el Taller d’Educació Emocional, s’iniciarà el 29 de novembre i es dirigeix a a infants de 3 a 8 anys, consta de 15 tallers d’una sessió cadascún que es realitzaran a 10 municipis de la comarca del Tarragonès: Altafulla—La Canonja—Constantí—Creixell—El Catllar—La Pobla de Mafumet –La Pobla de Montornès—La Riera—Roda de Berà i Vilaseca (Vila-seca, La Plana i La Pineda).

Més informació:

Taller de cinema

Taller preventiu riscos alcohol

Taller d’Educació Emocional

 

LES GEGANTES DEL TARRAGONÈS S’UNEIXEN CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE!

Per SIAD Tarragonès

lazo_moradoAmb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, el proper diumenge 27 de novembre, el  Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Tarragonès ha organitzat una sèrie d’actes al municipi d’Altafulla.

La diada començarà a les 12.00 h. a la Plaça del Consolat de Mar, amb una  plantada i cercavila exclusivament de GEGANTES de diferents Colles Geganteres i de nans del Tarragonès; entre elles els Gegants i Nans d’Altafulla, els Esmarris de Creixell, Gegants i Grallers del Catllar, Colla Gegantera Els Planetes, Colla Gegantera de Perafort, La Mafumada, Associació Cultural Embruix, Gegants de Roda de Berà, Gegants de la Secuita i Gegants de la Canonja. des d’allà faran un recorregut pel Passeig Marítim.

25n2016cartell

En acabar, a les 12.45 h. al Parc Voramar es farà una lectura conjunta del Manifest Institucional amb la participació de diferents autoritats i representants institucionals i polítics.

Per acabar, sobre les 13.00 h. a tall de cloenda, hi haurà un espectacle multidisciplinari amb perspectiva de gènere i rebuig de la violència contra les dones, a càrrec del grup Dona Cançó.

Enguany, a aquests actes se’ls ha donat un perfil singular ja que s’inclouen dins el marc de la celebració dels “25 anys al servei de les persones” en mans dels Serveis Socials, els quals omplen de significat i reconeixement aquest esdeveniment.

Ens plau poder portar a terme un acte que reuneixi diverses entitats, col·lectius i també associacions a fi de fer constar la importància d’unir-se en la lluita contra aquest tipus de violència.

Us animem a participar-hi i a gaudir-ne amb les vostres famílies!

Us facilitem els següents enllaços de l’Institut Català de la Dona per a que pugueu disposar de materials relacionats amb aquesta Jornada:

siad

DOCUMENTS PARENTALITAT. Conferència: “Desarrollo de Competencias Parentales en el marco de la parentalidad positiva”. Dra Raquel Amaya Martínez González.

El passat dia 27 d’octubre de 2016 en el marc de les Jornades “Educar per incloure” la Dra. Raquel Amaya Martínez González del Departament de Ciencias de la Educación de la Universidad de Oviedo va impartir la conferència: “Desarrollo de Competencias Parentales en el marco de la parentalidad positiva”pencil-1010604_1920

Us adjuntem els documents que ens ha fet arribar per si són del vostre interès.

25 anys. Ja són aquí! Dimarts 21 de juny 2016

     Els precedents de la creació de la xarxa de serveis socials a la comarca del Tarragonès es remunten al 1990 quan el nostre Consell Comarcal contracta 2 Treballadores Socials i un Educador Social que comencen a treballar el 8 d’octubre a la comarca . L’Educador s’ubica al municipi de Constantí i les dues Treballadores socials es reparteixen tots els municipis de la comarca exceptuant Salou, Vila-seca i Constantí que ja comptaven, cadascun d’ells, amb una Treballadora Social.

   25 anys Podem parlar definitivament de xarxa de servei socials, el 2 d’octubre 1991, data en la qual se signa un conveni entre el Consell Comarcal del Tarragonès i els municipis de Salou, Constantí i Vila-seca de Solcina envers el servei d’atenció social primària. En aquest conveni, les Treballadores Socials que tenien els ajuntaments de Vila-seca, Salou i Constantí s’integren al Consell a través d’un pacte que diu; L’organització de la xarxa d’Atenció Primària Comarcal serà dirigida des del Consell, sent la relació laboral dels treballadors única i exclusivament amb aquest”.

     PANOCCT1

     El 2 d’octubre de 2016 celebrem doncs, 25 anys de trajectòria treballant al servei dels municipis i dels veïns de la comarca, atenen les seves necessitats socials impulsant la cohesió social i la igualtat la d’oportunitats. Entre tots, treballant en equip, hem construït els serveis socials que ara tenim. Es veritat que a tots i totes ens agradaria disposar de més recursos i que hem passat i estem encara per moments molt difícils. No obstant això, commemorar una data va més enllà de la celebració d’un simple acte formal. Es una oportunitat per reconèixer i valorar la feina feta pel nostre equip, dels que ara hi som i dels que hi han estat, i que hem realitzat sempre amb esforç i professionalitat. Per aturar, ni que sigui per un moment, la urgència del dia a dia, reflexionar i repensar la nostra acció. És una avinentesa per expressar-nos, donar a conèixer qui som i quina és la nostra tasca, una ocasió per agafar l’impuls necessari per mantenir al menys per 25 anys més, la motivació per seguir treballant al servei de les persones.

     Estem preparant, pel proper dimarts 21 de juny, un acte preparatori de la celebració. L’ hem volgut plantejar en clau interna i si be està adreçat a l’equip de serveis socials, està obert a la participació de tots els treballadors/es del Consell. Amb el programa d’actes que properament us presentarem volem generar un espai de cohesió d’equip, promoure la vostra participació i recollir les vostres idees en la definició de les activitats de celebració del 25é aniversari que es perllongaran a partir d’octubre fins el desembre. També volem reviure la nostra història d’una manera divertida.